ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ (1η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ)

Σας ενημερώνουμε πως το σχολείο μας θα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS PLUS  για το 2017-18 και 2018-19. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στις καινοτόμες δράσεις και καλές πρακτικές που υλοποιούνται στα σχολεία και ο κύριος σκοπός του είναι η ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και προβληματισμών μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών των χωρών της Ευρώπης.Στόχοι του προγράμματος είναι η γνωριμία με εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών, η συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και ασφαλώς η εξάσκηση των μαθητών στην Αγγλική γλώσσα.

Ο τίτλος του προγράμματός μας είναι: «Marketing by young entrepreneurs» ( Μικροί επιχειρηματίες). Οι χώρες εταίροι είναι η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία.

Στα πλαίσια της κινητικότητας της δράσης, είμαστε το σχολείο στο οποίο θα γίνει η πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών συνεργατών στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου 2017.

1η Συνάντηση στην Ξάνθη-4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ικανοποίηση από όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς η πρώτη  συνάντηση στα πλαίσια  του προγράμματος  : «MARKETING BY YOUNG ENTREPRENEURS» . Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι:

Fossa School (Killarney)-Iρλανδία

Istituto Compensivo Di Ripi-Ιταλία

Escola Estel-Sabadell. Barcelona – Ισπανία

Nikola Voyvodov-Vratsa-Βουλγαρία

4o Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης-Ελλάδα

Oι εκπαιδευτικοί είχαν την πρώτη και πιο καθοριστική συνάντηση για την πορεία του προγράμματος επιχειρηματικότητας που έχουν αναλάβει με τους μαθητές τους. Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις γνωριμίας του κάθε σχολείου και στη συνέχεια συζητήθηκαν  οι βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθηθούν στην εικονική δημιουργία των μαθητικών επιχειρήσεων, καθώς και στην παραγωγή του  προϊόντος που θα παραχθεί στο μέλλον από κάθε σχολείο.

 

DSC04772

Στιγμές από την Τελετή Υποδοχής στο Σχολείο μας

DSC04804

 

DSC04813

 

 

Στιγμές από τις συναντήσεις των εκπαιδευτικών

DSC04863

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

DSC04868

 

DSC04942

Συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης

DSC04948

Ξενάγηση στo Mουσείο του Σχολείου μας

 

Ξενάγηση στην πόλη

DSC04949

DSC04976

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τελετή αποχαιρετισμού

 

 

DSC04915

Σχολιάστε