Ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning 2021-22

Οι τάξεις των Γαλλικών της Ε΄ και Στ΄ τάξης του Σχολείου μας, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Γαλλικών κ. Δημητρίου Ελεάνας, υλοποιούν στη διάρκεια του σχολικού μας έτους 2021-22 προγράμματα eTwinning σε συνεργασία με σχολεία ευρωπαϊκών χωρών.

Πιο αναλυτικά:

Ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning 2021-22

Στο σχολείο μας φέτος υλοποιούνται 2 προγράμματα eTwinning:

  1. Η τάξη ΣΤ’ Γαλλικών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και το γαλλικό σχολείο Collège Helder Camara από την πόλη Treillières (Nantes) σχεδίασαν και υλοποιούν για τη σχολική χρονιά 2021-22 το eTwinning πρόγραμμα :

Je t’écris, tu m’écris, on apprend!” 

(“Σου γράφω, μου γράφεις, μαθαίνουμε!”)

Οι Γάλλοι και οι Έλληνες μαθητές αλληλογραφούν, επικοινωνούν, παρουσιάζονται, γράφουν για τη σχολική ζωή τους, τις συνήθειές τους, την πόλη τους, ανταλλάσσουν ευχές, κάρτες, γράμματα, κουίζ, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα. 

Οι μαθητές αντιλαμβάνονται το ρόλο της γαλλικής γλώσσας ως εργαλείο πραγματικής επικοινωνίας και ανοίγουν στην τάξη τους ένα ‘παράθυρο στην Ευρώπη’.

  1. Η Ε’ τάξη γαλλικών και η ΣΤ’ τάξη αγγλικών, μαζί με 5 σχολεία από την Πολωνία, Γερμανία, Τουρκία, Ρουμανία, συμμετέχουν στο eTwinning πρόγραμμα για τη νέα χρονιά 2022: 

“New Year’s greetings cards in English and French”

(“Ευχετήριες κάρτες για τη νέα χρονιά στα Αγγλικά και Γαλλικά”)

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες, έγραψαν ευχές και γράμματα στις 2 γλώσσες -αγγλικά και τα γαλλικά- παρουσιάζοντας τον εαυτό τους, χριστουγεννιάτικες συνήθειες στην Ελλάδα και έλαβαν αντίστοιχα κάρτες με ευχές από τα συνεργαζόμενα σχολεία. Οι ξένες γλώσσες δεν είναι μόνο ασκήσεις, γραμματική, τεστ – είναι εργαλείο επικοινωνίας στην πράξη για τους αυριανούς πολίτες του κόσμου!

Δημοσίευμα σε τοπική γερμανική εφημερίδα για το project: 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s