ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί Γονείς και μαθητές

Τη Δευτέρα 1-6-2020 θα σας υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά αλλά και με τεράστια ευθύνη,  στη ζεστή αγκαλιά του αγαπημένου μας σχολείου.  Θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμα το όμορφο ταξίδι που ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο και διακόψαμε τόσο απότομα τον Μάρτιο.

Ο ερχομός  και η παρουσία όλων μας στο Σχολείο, δασκάλων και μαθητώναπαιτεί την πιστή εφαρμογή σημαντικών οδηγιών που ακολουθούν στη συνέχεια:

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 • Παραμονή στο σπίτι και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό.
 • Ευαισθητοποίηση και εγρήγορση για την πρώιμη αναγνώριση συμπτωμάτων. Σε περίπτωση εμφάνισης ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος) παραμονή στο σπίτι και ενημέρωση των υπευθύνων.

 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ/ ΓΟΝΕΙΣ

 • Οι μαθητές προσέρχονται μετά τις 8:05΄ και κυρίως στις 8:10΄ από τις δύο  εισόδους της αυλής  και αμέσως κατευθύνονται στις τάξεις τους, με τις οδηγίες των εφημερευόντων εκπαιδευτικών, διατηρώντας πάντα τις αποστάσεις μεταξύ τους.
 • Οι γονείς δεν εισέρχονται για κανένα λόγο μέσα στον χώρο του Σχολείου και παραμένουν, αν παραστεί ανάγκη, έξω από την κεντρική είσοδο του κτιρίου.
 • Αποφυγή διοργάνωσης ενδοσχολικών εκδηλώσεων ή συναθροίσεων που συνδέονται με  ευρεία προσέλευση γονέων .

ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

 • Για την αποφυγή συνωστισμού στις αίθουσες διαδασκαλίας, οι μαθητές του κάθε τμήματος χωρίζονται σε δύο υποτμήματα. Τα ονόματα των μαθητών του κάθε υποτμήματος αποστέλλονται για ενημέρωση στους γονείς από το Σχολείο και ταυτόχρονα γίνεται και ανάρτησή τους στην κυψέλη της τάξης.
 • Τα υποτμήματα θα λειτουργούν εκ περιτροπής:ΔευτέραΤετάρτηΠαρασκευή το 1ο , ΤρίτηΠέμπτη το 2ο και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές στο σύνολό τους δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά, όπου είναι εφικτό.
 • Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θέσεων (θρανίων) των μαθητών.
 • Επειδή δύο αίθουσες διδασκαλίας δεν είναι σε θέση να υποδεχθούν τον προβλεπόμενο αριθμό μαθητών, επιλέχτηκε για εναλλακτική χρήση για το τμήμα Γ3 η αίθουσα ολοήμερου και για το τμήμα Γ2 το Γυμναστήριο.
 • Η υγιεινή των χεριών με χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος που θα βρίσκεται κοντά στην είσοδο της αίθουσας διδασκαλίας, πρέπει να εφαρμόζεται συχνά και σε κάθε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο, κατά προτίμηση υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού της τάξης.

Covid19_20_05_06_8.1_afisa1

 • Απαγόρευση κοινής χρήσης ειδών γραφικής ύλης (π.χ. Φωτοτυπίες, μολύβια, γόμες, μαρκαδόροι) και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Επίσης δε λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη.
 • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
 • Προβλέπεται η προαιρετική χρήση προστατευτικής μάσκας από το εκπαιδευτικό και το λοιπό προσωπικό των σχολείων. Η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη κατά την ετοιμασία ή/και επιμέλεια φαγητού, καθώς και σε συνθήκες δυσκολίας τήρησης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ ενηλίκων (π.χ. Γραφεία).
 • Οι αίθουσες διδασκαλίας να είναι αποκλειστικά για συγκεκριμένο τμήμα μαθητών και τα υποτμήματά του, ώστε σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος να περιορίζεται ο αριθμός των στενών επαφών.
 • Απαγορεύεται η οποιαδήποτε έξοδος από την τάξη την ώρα του μαθήματος ακόμα και για την τουαλέτα (αν είναι δυνατόν).
 • Οι μαθητές δεν μετακινούνται στο χώρο της τάξης και δε γράφουν στον πίνακα. Οι θέσεις τους είναι καθορισμένες και δεν τις αλλάζουν.
 • Μπαίνουν και βγαίνουν από τις τάξεις τους εφαρμόζοντας τις οδηγίες για ήρεμο βάδισμα χωρίς τρέξιμο και διατηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ τους.

ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Δύο Ωράρια Διαλειμμάτων για τους μαθητές που θα τα ακολουθούν συγκεκριμένα τμήματα του σχολείου:

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ
Α1-Β1-Γ1-Γ3-Δ1-Ε1-ΣΤ1

 

 

1η ΟΜΑΔΑ

1η-2η  ώρα 8:15΄-9:45΄
διάλειμμα 9:45΄-10:00΄
3η -4η ώρα 10:00΄-11:30΄
διάλειμμα 11:30΄-11:45΄
5η -6η ώρα 11:45:13:15΄
Διάλειμμα Ενδιάμεσο διάλειμμα 10 λεπτών με το δάσκαλο της τάξης  πριν  το διάλειμμα της 2ης ομάδας.
Α2-Β2-Γ2-Δ2-Ε2-ΣΤ2 1η  ώρα                8:15΄-9:00΄
 

2η ΟΜΑΔΑ

Διάλειμμα             9:00΄ – 9:15΄
2η -3η  ώρα          9:15΄-10:45΄
Διάλειμμα             10:45΄-11:00΄
4η- 5η ώρα           11:00΄-12:25΄
Διάλειμμα             12:25΄-12:35΄
6η ώρα                  12:35΄-13: 15΄
 • Το διάλειμμα θα πραγματοποιείται σε διαφορετικούς και προκαθορισμένους χώρους για τους μαθητές  κάθε τμήματος/ υποτμήματος στο προαύλιο και ελεγχόμενος διαρκώς από τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς για τήρηση αποστάσεων μεταξύ των μαθητών.
 • Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα, καθώς και να χρησιμοποιούν κοινά σκεύη όπως ποτήρια και μπουκάλια. Επιτρέπονται τα μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού και τα παγουρίνο.
 • Ενημέρωση των μαθητών να μη μοιράζονται μεταξύ τους το φαγητό τους.
 • Αποφυγή ομαδικών παιχνιδιών με χρήση αντικειμένων (π.χ. μπάλες) ή εξοπλισμού που θα χρησιμοποιείται από πολλά παιδιά ταυτόχρονα
 • Τήρηση απόστασης στη σειρά αναμονής στην τουαλέτα και κατά την είσοδο έξοδο από τις αίθουσες διδασκαλίας. Αυστηρή υγιεινή και πλύσιμο χεριών με τον προβλεπόμενο τρόπο.
 • Καλό είναι να έχουν μαζί τους καπέλο για το διάλειμμα.  Επίσης, να έχουν μαζί τους νερό και κολατσιό καθώς το Κυλικείο (του διπλανού σχολείου) δεν θα λειτουργήσει. Τα χαρτομάντιλα είναι επίσης απαραίτητα.

                      ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ  ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι μαθητές αποχωρούν από το σχολείο προς τις γνωστά σημεία εξόδου τους, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους και  με τη σειρά που προβλέπεται από τον κανονισμό της αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών:

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ  ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ

Πρώτα αποχωρούν τα τμήματα του ισογείου Β2-Γ1, στη συνέχεια ακολουθούν τα τμήματα Β1 -Δ1. Ακολουθούν τα τμήματα του ορόφου Δ2-Στ1 και ακολουθούν τα Ε2-Στ2.

Οι μαθητές των δύο άλλων κτιρίων ακολουθούν με παρόμοια τακτική.

           ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:  ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ  ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών,  οι οποίες θα είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα  μέτρα υγιεινής

Για τα παιδιά που δεν θα επιστρέψουν στο σχολείο, οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν μια υπεύθυνη δήλωση και να την παραδώσουν στον διευθυντή του σχολείου.

Ας φροντίσει ο καθένας να έχει ότι χρειάζεται μαζί του για να μην χρειαστεί να δανειστούν από άλλα παιδιά (π.χ. μολύβια, σβήστρες, κτλ)

     ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

 

     ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕ  ΥΠΟΟΜΑΔΑΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΥΨΕΛΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s