ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

  • Συγκρότηση Επιτροπής  Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης
    (Ε.Δ.Ε.Α.Υ.)
  • Ψυχολόγος στο Σχολείο

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί στο Σχολείο μας από τη φετινή χρονιά η Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης και  Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ).

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. 315/12.02.2014 και το 102/12.06.2018 αποτελεί ένα καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος στην οργάνωση της παροχής της εκπαίδευσης και της λειτουργίας του σχολείου.

Το προσωπικό της ΕΔΕΑΥ  αποτελείται από:

Α) τον Διευθυντή  της σχολικής μονάδας,

Β) την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής της σχολικής μονάδας,

Γ) τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων του μαθητή ή της ομάδας των μαθητών που έχουν ανάγκη υποστήριξης,

Δ) τον/την κοινωνικό λειτουργό και

Ε) τον/την ψυχολόγο.

Η ΕΔΕΑΥ δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της διαδικασίας της διαγνωστικής εκπαιδευτικής αξιολόγησης μαθητών που έχουν ανάγκη υποστήριξης, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους, με στόχο την υποστήριξη τους α) στην αντιμετώπιση των δυσκολιών ή εμποδίων και β) επίλυση των προβλημάτων εκπαίδευσης.

Κάθε Πέμπτη η Ψυχολόγος  και η  Κοινωνική Λειτουργός της ΕΔΕΑΥ θα βρίσκονται στο Σχολείο μας προκειμένου να το υποστηρίξουν με τις υπηρεσίες τους.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Για αυτήν τη σχολική χρονιά, κάθε Τρίτη το Σχολείο μας θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζεται από μία επιπλέον Ψυχολόγο (ΦΕΚ-Τεύχος Β’ 3032/04.09.2017).

Ο ρόλος της  είναι συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και θεραπευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσεων με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα των εμπλεκομένων. Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του σχολείου σε διάφορα θέματα που αφορούν την ειδικότητα του. Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. Εργάζεται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, με τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ανάλογα με τις εκάστοτε διαπιστωμένες ψυχολογικές ανάγκες και, όπου θεωρείται αναγκαίο.

Το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό που υποστηρίζει το Σχολείο μας θα ασκεί τα καθήκοντά του σε ιδιαίτερο χώρο ή μέσα στην τάξη παράλληλα με το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών και το είδος της παρέμβασης που υλοποιείται, με στόχο την παροχή υποστηρικτικής και συμβουλευτικής παρέμβασης, όπου αυτό απαιτείται.

Για την περίπτωση οποιασδήποτε ατομικής παρέμβασης προς τους μαθητές απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Οι γονείς που επιθυμούν να έρθουν σε επικοινωνία με το επιστημονικό προσωπικό,  που υποστηρίζει το σχολείο μας, παρακαλώ να επικοινωνήσουν με τον Διευθυντή του Σχολείου στο τηλέφωνο 2541022620.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s