ΤΡΙΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ RIPPI ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Στις 21 /10 έως 26/10 2018 πραγματοποιήθηκε η 3η μετακίνηση των εκπαιδευτικών  από τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+,  στο Rippi της Ιταλίας. Το σχολείομας εκπροσωπήθηκε από τις εκπαιδευτικούς Σαββίδου Σοφία, Νεστορούδη Ειρήνη και Λειβαδίτου Χάιδω.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των προϊόντων κάθε χώρας, η ανταλλαγή απόψεων για την πορεία του προγράμματος και ο προγραμματισμός των θεμάτων των επόμενων συναντήσεων. Τα προϊόντα του σχολείου μας, σαπούνια και κηραλοιφές παρουσιάστηκαν από την εκπαιδευτικό κ .Σαββίδου με τρόπο εξίσου  αναλυτικό και κατατοπιστικό με τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις  πραγματοποιήθηκαν σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα.  Αναφερθήκαμε σε θέματα σχετικά με τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε ως μέσο δημοσιοποίησης του προγράμματός μας,  την ιστοσελίδα μας και το Twinspace. Επίσης αναφερθήκαμε στον τρόπο προετοιμασίας της επόμενης συνάντησης στην Ισπανία όπου κάθε σχολείο θα πρέπει να ανταλλάξει προϊόντα με τα υπόλοιπα σχολεία.  Αναφορικά με τα  Χριστούγεννα που πλησιάζουν, δόθηκαν οδηγίες για δημιουργία από κάθε σχολείο χριστουγεννιάτικων καρτών  και  την αποστολή τους στο Drive, το Twinspace και στο webside.  Ακολούθησαν σεμινάρια φωτογραφίας και χειροτεχνίας για εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Ακολούθησαν εκπαιδευτικές και πολιτισμικές δράσεις, όπως επίσκεψη σε Σχολείο Καλών Τεχνών και σε μουσείο ενέργειας.  Την τρίτη ημέρα του προγράμματος πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκπαιδευτική  εκδρομή στη Ρώμη, όπου με τη βοήθεια της ξεναγού γνωρίσαμε και θαυμάσαμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας.

Η φιλοξενία των Ιταλών ήταν σπουδαία. Έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να νιώσουμε σαν το σπίτι μας και να γνωρίσουμε την κουλτούρα τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s