Η τσάντα στο Σχολείο

Αγαπητοί Γονείς,

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Φ.7/219218/13-12-2017, από τον Ιανουάριο του 2018  έως και  το τέλος της σχολικής χρονιάς,   θα υλοποιηθεί στο σχολείο μας η δράση «Η τσάντα στο σχολείο», στη διάρκεια της οποίας ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα η τσάντα του μαθητή θα παραμένει στο σχολείο και δε θα δίνονται εργασίες  για το σπίτι. Μετά την αξιολόγηση της εμπειρίας θα μπορεί να υπάρξει σταδιακή επέκταση του μέτρου και σε 2ο σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΕΘ, η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων του Σχολείου κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου , χωρίς παράλληλα να μετατίθεται ο φόρτος στις άλλες ημέρες της εβδομάδας.

Τέλος, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ , η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες  μπορούν  να υλοποιούν στο σπίτι (όπως η ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s