4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

DSC01582

Η πιο σημαντική στιγμή της εκπαιδευτικής επίσκεψης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης στην Αθήνα,  ήταν χωρίς αμφιβολία η συνάντηση  με την Α.Ε. τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, την Παρασκευή 30/3/2018. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης καθώς και οι εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν, είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο, να γνωρίσουν τη ιστορία του σημαντικού αυτού κτιρίου και στη συνέχεια είχαν την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συναντήσουν τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ανώτερο θεσμό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στην ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί μας, έδειξε ιδιαίτερη χαρά που επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο ένα σχολείο από την ακριτική Θράκη και ιδιαίτερα από την πόλη που πρώτη  επισκέφθηκε ο ίδιος επίσημα,  μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Αναφέρθηκε στους κατοίκους  της πόλης μας που τον υποδέχθηκαν με αγάπη και στη θέλησή του να μας επισκεφθεί και πάλι ενώ ζήτησε από τα παιδιά να μεταφέρουν τους χαιρετισμούς του στους γονείς τους.

 

DSC01583

Συμβούλεψε στους μαθητές μας, να δώσουν μεγάλη σημασία στη βαθμίδα του Γυμνασίου, να είναι πάντα περήφανοι που φοιτούν σε σχολείο της επαρχίας και φανέρωσε την χαρά του που το σχολείο μας  είναι το 4ο Δημοτικό Σχολείο, μια και ο ίδιος φοίτησε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Αναφέρθηκε, αφιερώνοντας σημαντικό χρόνο,  στις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα μας, αντιμέτωπη  με την προκλητικότητα της Τουρκίας, μεταφέροντας ταυτόχρονα την ισχυρή του διαβεβαίωση πως είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, έχοντας μαζί μας και την ισχυρή συμπαράσταση της Ευρώπης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά  δώρων εκ μέρους του σχολείου μας: προτομή του Δημόκριτου,  βιβλίο του κ. Πέτρου Γεωργαντζή για τα  Άβδηρα,  λεύκωμα για τη Ξάνθη της Περιφερειακής Ενότητας, υλικό προβολής του τόπου μας από το  Επιμελητήριο Ξάνθης και βέβαια… καριόκες της πόλης μας. Όλα τα δώρα έγιναν δεκτά από τον κ. Πρόεδρο με ιδιαίτερη χαρά και αφού μας αποχαιρέτισε με χειραψία,  επέστρεψε στα καθήκοντά του.

DSC01578

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ 

 

DSC01600

ο χώρος συνάντησης με τους  πολιτικούς αρχηγούς

 

 

DSC01638

ο επίσημος χώρος  υποδοχής

DSC01648

και  η εξωτερική όψη του μεγάρου